onsdag 25. april 2007

rare ting

eg liker tvangstanker.
har faktisk en go del sjøl som kanskje e litt slitsomme innimellom (muligens spesielt for andre mennesker), men som eg stort sett trives veldi godt m.

eg har en greie m at eg allti prøver å finne system i bilnummere. la oss si at et bilnummer er 46328. då tenker eg som så:
4+(6:3)+2=8.
d kan være flere løsninger på et nummer, men d må gå an å sette minst et likhetstegn i nummeret. dette har eg holdt på m i nåkken år no. vetskje helt korti d begynte, men no går d helt automatisk for meg. d e f eks veldi greit m nr som inneholder 0, for då kan en opphøye tall i 0 for å få 1, eller en kan gange m 0 for å få 0. i d siste har eg begynt å tenke litt i brøk og kvadratrot. høres ut som eg e en mattefrik eller nåkke, men d e eg enkli ikke. i grunnen e eg kjempedårli i hoderegning - har allti brukt kalkulator til alt, bare for å være sikker på at svaret blir rikti. men å finne system i bilnummer kan virkeli anbefales på d sterkeste. :)

før måtte eg allti se på klokken i ett sammenhengende minutt i løpet av en busstur. dvs fra d skifter til et minutt og til d skifter igjen. etter hvert ble d så slitsomt at eg ikke gadd mere. no må eg allti sjekke om d går an at klokken e d som an viser i vinduet, altså speilvendt. eksempelvis e klokken 05:15 speilvendt når an e 21:20.

eg elsker å henge opp klær. og sokker som e like kan ikke henge på samme snor. i såfall må alle sokkepar henge v siden av hverandre. men eg foretrekker helt klart at like sokker henger adskilt fra hverandre. d gjør klesstativet så utroli mye mer dekorativt!:)

d e også veldi koseli å brette sammen klær. og sokker ska bare brettes fint i to, ikke krøllles sammen sånn som di fleste pleier. undiker ska også brettes sammen, og d gjelder alle undiker, også string.

ting må skylles før en setter d inn i oppvaskmaskinen.

eg MÅ ta tanntråd hver kveld. hvis ikke får eg helt angst.

tvangstanker e krydder i hverdagen. eg har helt sikkert en masse flere som eg ikke kommer på no. eg liker tvangstankene mine!:D hurra!

6 kommentarer:

Fru Irene, ho pene sa...

Amen for tvangstanker!
Og hurra for klesstativ og bretting (selv om vi ikke gjør det likt på alt) Ü

Ani sa...

Oki; det med å skylle ting før det settes i oppvaskmaskinen, den er jeg enig i. Men; finne matematiske "systemer" i bilskilt??? -Du er veldig grei og morsom altså, mer noen ganger skremmer du meg litt (*ganske mye, egentlig*), Hanna Grethe...

Hanna Grethe sa...

irene: d e bare gøyt at vi e forskjelli! (så lenge vi greier å brette hverandres ting på hverandres måte...:P) gla i deg, min skatt!

æni: tenk at EG kan være skummel! wow! eg føler meg beæret. du skremte meg faktisk veldi i går, kjære deg... greier ikke å slutte å tenke på disse skumle dyrene. hjelp!:S

Anonym sa...

psycho alarm...
Alle gale mennesker liker tvangstankene sine. Derfor de ikke slutter med det...

(Ikke bare du som blir skremt æni)

Ani sa...

Hææ?? Liker du ikke å lære om inseminering hos storfe og brunstsjekk hos gris???!

Anonym sa...

Lykke til Marius sier nå jeg bare..... :)